Frutaria
Did you know?

Si t’a ruajmë distancën në plazhë

Chad Sanborn, MD, specialist i sëmundjeve infektive, në West Palm Beach, FL, thekson rëndësinë e qëndrimit për të paktën 2 deri në 8 metër larg nga çadrat dhe plazhistët e tjerë – sa më shumë që të jetë e mundur, madje edhe kur jeni në ujë. 

“Kjo nënkupton që të provoni të vizitoni plazhe më pak të mbushur me njerëz, ku distancimi shoqëror mund të jetë më i lehtë”,- shton Dr. Sanborn.

2 metër është minimumi i distancës – ky është rezultati i studimit të botuar në Gazetën e Sëmundjeve Infektive. Grimcat e koronavirusit mund të udhëtojnë midis 2 dhe 8 metrave. “Pra, ju do të jeni të ekspozuar ndaj përqendrimeve më të ulëta të virusit në një distancë më të madhe”,- tha Dr. Sanborn. “Ndërsa qëndrimi 8 metër larg nga të tjerët mund të jetë një shans mjaft i ulët për infeksion. Të uleni në skajin më pak të përqendruar të plazhit, mundësisht të tërhiqeni nga turmat, do të ishte këshilla më e mirë në këtë verë.”

Dr. Sandborn shton se duhet të përpiqeni të kufizoni edhe numrin e njerëzve me të cilët qëndroni në plazh.  “Ju e dini që festat tashmë, edhe pse të dashura për të gjithë, nuk mund të jenë aq argëtuese sa çdo vit dhe arsyeja, kuptohet, është distance sociale”.
Shfaq më shumë

Artikuj të ngjajshëm

Back to top button